خریدار اطفاء حریق

اهمیت خرید تجیهزات اطفا حریق

آگاه شدن به موقع از آتش از طریق سیستم های اعلام حریق و اقدام برای مقابله با آن از طریق اطفا حریق می تواند جلوی پیشروی آتش در مراحله اولیه را گرفته و خسارت های ناشی از آن را به حداقل رساند. اگر در محل حادثه حضور داشته باشید و حریق در مراحله اولیه باشد، شما می توانید با انجام اقدامات اولیه با استفاده از تجهیزات اطفاء حریق و همچنین تجهیزات اعلام حریق که در دسترس دارید، تا رسیدن نیروهای آتش نشانی، آتش را مهار کرده و یا مانع از گسترش آن شوید.

بنابراین آشنایی با تجهیزات آتش نشانی و نحوه کار با سیستم های اعلام و اطفا حریق از ضروریات است. در ادامه قصد داریم راجع به سیستم های اطفا حریق صحبت کرده و انواع آن و روش های کار با هریک را معرفی و در نهایت در مورد قیمت تجیهزات اطفا حریق و همچنین خرید تجیهزات اطفا حریق صحبت کنیم.

اطفا حریق چیست؟

بهتر است قبل از پرداختن به سیستم اطفا حریق، با مفهوم دقیق آن آشنا شویم. اطفاء حریق به مجموعه اقداماتی گفته می شود که در جهت مهار آتش و جلوگیری از گسترش آن در مراحله اولیه انجام می شود. عملیات اطفا حریق توسط وسیله، انسان و یا گروهی از انسان ها، برای مقابله با حریق صورت می گیرد.

صرف نظر از اینکه از چه روشی برای اطفا حریق استفاده می شود، باید برای انجام آن ۳ اولویت اساسی در نظر گرفته شود که عبارتند از:

۱.      حفاظت از جان انسان ها

اولویت در هر حادثه ای حفظ جان انسان هاست، چرا که قابل جبران با هیچ سرمایه دیگری نخواهد بود. بنابران اولویت اول در هر عملیات اطفا حریق، حفظ جان انسان هاست.

۲.      تثبیت حادثه

دومین اولویت، جلوگیری از گسترش آن است. باید تا جایی که می توان جلوی پیشروی آن را گرفت تا از حد خاصی جلوتر نرود و تا جای ممکن، خسارت های مالی و جانی به حداقل برسد.

۳.      حفاظت از اموال

اولویت این مرحله، بعد از مرحله ۲ و ۳ است.

مقابله با حریق

تمام روش هایی که برای مقابله با حریق صورت می گیرد، در دو دسته کلی « عامل» و « غیرعامل» جای می گیرد. سیستم اطفا حریق در دسته عامل و اقداماتی از قبیل استفاده از دیوارهای حایل در ساختمان ها، استفاده از مصالح با مقاومت بالا در برابر حرارت و استفاده از مواد دیرسوز و نسوز و … در دسته غیرعامل قرار می گیرند.

بسته به روشی که در سیستم اطفا حریق استفاده می شود، حالت عامل یا غیر عامل پیدا می کند. این حالت ها نیز خود به دو دسته تقسیم می شوند: سیستم اطفا حریق دستی و اتوماتیک. همچنین بسته به شرایط و میزان گسترش آتش، از روش های مدرنی مثل سیستم اطفا حریق گازی، بالگردها و موارد این چنینی استفاده می شود.

روش های اطفاء حریق

اطفاء حریق به ۳ روش صورت می گیرد که برای درک بهتر این روش ها، ابتدا در مورد مثلث حریق صحبت می کنیم که احتمالاً به گوشتان خورده باشد. این مثل از سه ضلع تشکیل شده است که عبارتند از: سوخت، حرارت و اکسیژن.
برای تداوم آتش حتماً باید این سه ضلع در کنار هم قرار بگیرند؛ به طوری که با از بین بردن یکی از اضلاع، حریق نیز از بین می رود. بنابراین می توان به سه روش زیر اطفا حریق را انجام داد:

سرد کردن آتش: سرد کردن با حذف ضلع حرارت صورت می گیرد. بنابراین طی عملیات حریق می توان حرارت را به زیر نقطه اشتعال رسانده و از این طریق آتش را خاموش کرد.

خفه کردن آتش: با استفاده از حذف ضلع اکسیژن صورت می گیرد؛ بدین منظور طی اطفا حریق، باید میزان اکسیژن را تا اندازه ای کاهش داد که آتش مهار شود. کم کردن اکسیژن با استفاده از گازهای خنثی مثلco2  صورت می گیرد.

از میان برداشتن ماده قابل اشتعال: با حذف ضلع سوخت می گیرد که طی آن در آتش سوزی هایی که از مایعات یا گازها نشأت گرفته اند، می توان با بستن شیر اصلی مانع از رسیدن ماده قابل اشتعال شده و به این ترتیب جلوی گسترش آتش را گرفته و یا باعث خاموش شدن کامل آن شد.

سیستم اطفا حریق عامل پاک

اگر در میان سیستم های اطفا حریق، به سیستم های اطفا حریق عامل پاک برخورد کردید، بهتر است بدانید این سیستم ها از مجموعه ای از گازهای بی اثر و پاک تشکیل شده اند. همین گاز می تواند پس از منتشر شدن در فضا با کاهش دادن سطح اکسیژن در محیط باعث خاموش شدن آتش شود. سیلندرهای گاز خنثی یا بی اثر برخلاف دیگر سیستم ها، بسیار تحت فشار هستند.

یکی از معایبی که می توان برای برخی از سیستم های اطفا حریق عامل پاک نام برد این است که این سیستم ها برای خاموش کردن آتش های مهیب نیاز به گاز بیشتری دارند. به همین جهت مخازن آن ها بزرگ تر بوده و از این رو فضای بیشتری را از محیط اشغال می کنند. یکی دیگر از مواردی که می بایست در خصوص این تجهیزات بدانید این است که در مقایسه با دیگر انواع سیستم ها، کمی دیرتر فعال می شوند. سیستم های اطفا حریق عامل پاک گاز بی اثر به دو گروه سیستم های CO2 و INERGEN تقسیم می شوند.

سیستم های اطفا حریق INERGEN

این سیستم ها برای مهار و خاموش کردن آتش از ترکیب گاز نیتروژن، آرگون و دی اکسید کربن استفاده می کنند. از این سیستم ها می توان برای اطفا حریق در مکان های عمومی نیز استفاده کرد. از جمله کاربردهای این سیستم اطفا حریق می توان به استفاده در نمایشگاه ها و موزه های هنری و تاریخی اشاره کرد.

سیستم اطفا حریق CO2

این سیستم ها همانطور که از نامشان پیداست به کمک گاز کربن دی اکسید، اکسیژن موجود در محیط را کاهش داده و از این طریق باعث خاموش شدن آتش می شوند.

لیست تجیهزات اطفا حریق

تجیهزات اطفا حریق ، مهم ترین تجهیزات آتش نشانی هستند و به دو دسته کلی اتوماتیک و دستی تقسیم می شوند. با توجه به نوع حریق از یکی از این روش ها استفاده می شود. تجهیزات اطفا حریق به طور کلی عبارتند از:

کپسول
قرقره
شیلنگ
پتوی نسوز
اسپرینکلر
مانیتور
بوستر پمپ
نازل
جعبه
شیرهای هیدرانت
هوزریل

سیستم اطفا حریق مکان های مختلف

نوع سیتم اطفا حریق برای فضاها و محیط های مختلف، متفاوت است. از این فضاها می توان به منازل، ادارات، صنایع، بیمارستان ها و اتاق های سرور اشاره کرد. مثلا برای منازل مسکونی از سیستم اطفا دستی و آبی اتومات استفاده می شود، اما در فضاهایی که حاوی مایعات قابل اشتعال هستند، به هیچ وجه نباید از سیستم اطفا حریق آبی استفاده شود، چرا که باعث شعله ورتر شدن حریق می گردد. یا مثلاً برای هواپیما از سیستم اطفا فوم و در جاهایی مثل اتاق سرورها از سیستم اطفا حریق گازی استفاده می شود. طی چند سال اخیر استفاده از گوی اطفا حریق نیز خیلی رایج شده است.

    مشاوره تلفنی